Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Μοτοσυκλετισμός...

...δεν είναι να κρατώ την μοτόρα μεγάλου κυβισμού-ενισχυμένη-ζωγραφισμένη-μοντιφαρισμένη με κάθε είδους αηδία (που πολλές φορές είμαι σίγουρος ότι θα οδηγούσαν τους σχεδιαστές των μηχανολογικών αυτών αριστουργημάτων στην αυτοκτονία! π.χ. η αντικατάσταση αλουμινένιου ψαλιδιού με σιδερένιο σε μια 600άρα, έλεος ρε παιδιά!) όλο το βράδυ και να γυρίζω μέσα στην πόλη ακράνωτος για να δουν την φάτσα μου, ξανά και ξανά από τα ίδια σημεία της πόλης. Απλά ήθελα να διαχωρίσω εμένα (εμάς τους μοτοσυκλετιστές) με τα παιδιά αυτά.

Και όταν ένας από εμάς λοιπόν αντικρύσει έναν από αυτούς επί το έργω, τα συναισθήματα και τα ερωτήματα που προκείπτουν είναι πολλά:

-Γιατί ρε φίλε δεν φορείς κράνος? Έχεις την εντύπωση ότι εμείς που σε βλέπουμε συγκρατούμε την φάτσα σου? Έχεις την εντύπωση ότι, αν σε δω να περνάς 10 φορές μέσα σε ένα βράδυ από το ίδιο σημείο, την επόμενη μέρα θα θυμάμαι την φάτσα σου? Η μήπως έχεις την εντύπωση ότι θα κτυπήσεις γκόμενα ενώ οδηγάς (θα πεταχτεί η γκόμενα πάνω στην μηχανή και θα σου πει "πάρε με βόλτα όμορφε και κακέ - το κακός από το bad ass που λέμε - μοτορτζιή μου"???). Εγώ σου προτείνω κάτι άλλο άμα θέλεις να ξεχωρίσεις. Αφού δίνεις ενα καρατέλλο χρήματα για την μηχανή σου, πήγαινε πάρε ένα ακριβό-ξεχωριστό κράνος που θα το έχεις μόνο εσύ σε όλη την Κύπρο και φόρα αυτό. Πάλι θα ξεχωρίζεις, θα είσαι ασφαλής, οι πιθανότητες να θυμόμαστε το κράνος απ'ότι την φάτσα σου την επόμενη μέρα είναι πολύ μεγαλύτερες πίστεψε με, ενώ η γκόμενα θα έχει τον χρόνο να σε προσεγγίσει όταν σταματήσεις και το βγάλεις. Αν δεν λογαριάζεις να σταματήσεις, έχε υπόψιν σου ότι με η χωρίς κράνος, οι γκόμενες ΘΑ ΣΕ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ. Ακόμα και να αρέσεις σε κάποια, τι πρόκειται να γίνει? ΤΙΠΟΤΕ.

-Γιατί "της πατάς" σε δρόμο με 100 άτομα να περπατούν, οι μισοί μεθυσμένοι? Γιατί κάνεις σούζες και άλλες μ@λ@κίες σε έναν τέτοιο δρόμο? Για να σε δούμε? Ξέρεις όμως πως φαίνεσαι σε εμάς τους μοτοσυκλετιστές αλλά και σε άλλους περαστικούς? Έχεις ιδέα? Ρώτησες κανέναν? Ακόμα και αν εντυπωσιάσεις με τις ικανότητες σου, αυτοί που θα σου πουν μπράβο είναι 1 στους 10 και αν. Οι υπόλοιποι φίλε μου θα σε βρίσουν επειδή επέλεξες εναν δημόσιο δρόμο γεμάτο κόσμο να κάνεις το σόου σου ρισκάροντας την ζωή των άλλων και θα πούν ότι είσαι ηλίθιος. Ναι, αυτό θα πουν. Αν δεν με πιστεύεις, την επόμενη φορά που θα κάνεις το σόου σου, βάλε έναν φίλο σου ανάμεσα στον κόσμο να ακούσει αντιδράσεις. Προσωπικά καταλαβαίνω γιατί γουστάρεις να κάνεις σούζες, πατήματα, μπατηλίκια κλπ. Και ναι, λέω να συνεχίσεις να τα κάνεις αφού γουστάρεις! ΑΛΛΑ όχι σε δρόμο με κόσμο! Πήγαινε σε ένα άδειο δρόμο με τους φίλους σου, σιγουρέψου ότι δεν περνάν άλλα οχήματα και κάντο. Ακόμα καλύτερα, κάλεσε και κόσμο να σας δει. Κανένα πρόβλημα, φτάνει να είναι σε ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και όχι στην μακαρίου ή στον εναέριο! Εδώ φταίει και η πολιτεία που δεν προσφέρει μιαν εναλλακτική λύση: μια πίστα, έναν δρόμο ελεγχόμενο, κάτι τελοσπάντων για να εξασκεί τις ικανότητες της η μοτοσυκλετιστική νεολαία.

- Γιατί ρε φίλε, αφού είσαι λάτρης της μοτοσυκλέτας, δεν έτυχε να σε συναντήσω ποτέ σε κάποια ορεινή διαδρομή, σε κάποιο ταξίδι, κάπου τελοσπάντων εκτός πόλης? Τελικά η χρήση που κάνεις στο όχημα σου ποιά είναι? Να ξέρεις πάντως ότι την κακή εικόνα που προβάλεις στον κόσμο την πληρώνουμε όλοι οι μοτοσυκλετιστές!

Κάτι άλλο που ξέχασα...?





Το αυτοκόλλητο στις διαβάσεις τελικά δεν χρειάζεται!

Διαβάστε το άρθρο

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ο ρατσισμός αφορά όλους μας...

Πολύ καλό άρθρο

Οδήγηση στην Κίνα

ΑΦΑΣΙΑ

Αναπάντητο ερώτημα

"Αφού οι μοτοσικλέττες μεγάλου κυβισμού έχουν αποδειχθεί ως φονικά όπλα γιατί τα εργοστάσια συχεχίζουν να τις φτιάχνουν;"

Το πιο πάνω ερώτημα δημοσιεύτηκε σε μια online εφημερίδα από κάποιον αναγνώστη. Παρόλο που ο φίλος δεν πρόκειται να δει ποτέ τις απαντήσεις που δίνουμε εδώ, εντούτοις ας το σχολιάσουμε λίγο.

Καταρχήν το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό σαν επιχείρημα είναι ότι ένα αντικείμενο μπορεί να έχει καλή και κακή χρήση, κάτι που εξαρτάται από τον άνθρωπο που το χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα με ενα μαχαίρι μπορώ να κόψω σαλάτα, μπορώ όμως και να σκοτώσω κάποιον. Δεν θα απαγορεύσοουμε όμως τα μαχαίρια επειδή κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει ενα για φόνο, ή επειδή ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ και μπορεί να κόψει κάποιο δάκτυλο!

Οι μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού είναι φονικά όπλα στα χέρια ανεγκέφαλων ή/και ανίκανων οδηγών, οι οποίοι τις περισσότερες φορές κάνουν λανθασμένη χρήση ρισκάροντας όχι μόνο το δικό τους κεφάλι, αλλά δυστυχώς και άλλων που δεν τους φταίνε σε τίποτε. Από την άλλη, οι μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού (και γενικότερα οι μοτοσυκλέτες) είναι μέσο απόδρασης, μέσο διασκέδασης, μέσο προβολής, τρόπος ζωής και τόσα άλλα. Ο καθένας επιλέγει την χρήση που θέλει να κάνει.

Τέλος, οι μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού χρησιμοποιούνται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι δηλαδή σπορ (όπως είναι η φόρμουλα 1, το ποδόσφαιρο) με χιλιάδες θαυμαστές και δεκάδες είδη αγώνων. Και παρόλα τα θύματα που έχουμε παγκόσμια λόγω φανατισμού του κόσμου στο ποδόσφαιρο, δεν είδα κανέναν να ζητεί να το απαγορεύσουν.

Όπως καταλαβαίνεις φίλε, ειναι θεμιτό τα εργοστάσια να συνεχίσουν να τις φτιάχνουν, και μάλιστα είναι θεμιτό να ξοδευτούν και περισσότερα χρήματα στο R&D για θέματα ασφαλείας όπως είναι το ABS και το traction control.

Πάμε στα δικά μας. Η αλήθεια είναι ότι στην Κύπρο η άγνοια επί του θέματος είναι τόσο μεγάλη που αντί να βοηθούμε, να συμβουλεύουμε, να διδάσκουμε και να παροτρύνουμε τον οποιονδήποτε που θέλει να αρχίσει να ασχολείται με τον μοτοσυκλετισμό για το πως μπορεί να το κάνει με ασφάλεια, ταμπελώνουμε (όπως με τόσα άλλα θέματα) το όλο θέμα σαν επικίνδυνο και ακατάλληλο για την Κύπρο (επειδή οι οδηγοί δεν έμαθαν να προσέχουν τους μοτοσυκλετιστές) και πρήζουμε όλους τους μοτοσυκλετιστές να "παραιτήσουν τες μοτόρες τσιε εν επικίνδυνες". Είναι πιο λογικό να παρατήσουμε εμείς (και εσείς, που ξέρετε μπορεί αύριο να γίνετε και εσείς μηχανόβιοι) το χόμπυ μας και τον τρόπο ζωής μας παρά να μάθει ο Κυπραίος να προσέχει τους μοτοσυκλετιστές?

Τέλος, να πω ότι αν ο φίλος, και κάθε πολέμιος του μοτοσυκλετισμού, πάει κάποτε μια βόλτα με μια μηχανή, είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει άποψη.

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Κύπρος ολέ

Επικίνδυνο υλικό επικολλάται στις διαβάσεις πεζών από τα Δημόσια Έργα

Μπανανόφλουδες για μοτοσικλετιστές


"'Ακρως επικίνδυνο είναι για τους οδηγούς και ειδικότερα για τους μοτοσικλετιστές το κόκκινο μικροσκοπικό χαλίκι που επικολλάται στο οδόστρωμα εκεί όπου υπάρχουν διαβάσεις πεζών σε φώτα τροχαίας.
Το συγκεκριμένο υλικό, το οποίο είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται στους στίβους γηπέδων και οι αθλητές που το χρησιμοποιούν χρειάζονται ειδικά παπούτσια με καρφιά για να το χρησιμοποιήσουν, τοποθετείται στις διαβάσεις πεζών σε όλα τα φώτα τροχαίας έτσι ώστε να έχει διαφορετικό χρώμα από τον υπόλοιπο δρόμο και να κάνει τους οδηγούς να δίνουν περισσότερη προσοχή αντιλαμβανόμενοι ότι στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου υπάρχει διάβαση πεζών. Ωστόσο τα σκύρα από το υλικό αυτό, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες μετά την επικόλλησή τους στο οδόστρωμα, σκορπούν στο δρόμο με αποτέλεσμα να καθιστούν το οδόστρωμα ολισθηρό και κατ΄ επέκταση επικίνδυνο για τους οδηγούς αλλά κυρίως για τους μοτοσικλετιστές. Το γεγονός ότι με τη διέλευση οχημάτων από το οδόστρωμα στο οποίο έχει επικολληθεί αυτό το υλικό σκορπά στο δρόμο είναι γνωστό στους λειτουργούς του τμήματος Δημοσίων Έργων, ωστόσο εύλογο είναι το ερώτημα γιατί δεν χρησιμοποιείται άλλο υλικό όπως η μπογιά ή η τοποθέτηση του να γίνεται με κάποιο άλλο τρόπο. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται και στην Αγγλία όμως για καλλωπιστικούς σκοπούς".



Πολύ καλό το ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα το "έψαξε" λίγο με τους μοτοσυκλετιστές σαν πιο ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων που επηρρεάζεται από αυτό το γεγονός. Για να δούμε αν θα κάνουν κάτι οι αρμόδιοι, η αν απλά όταν σκοτωθεί κάποιος θα βγουν στις τηλεοράσεις για να μας πουν ότι η ταχύτητα σκοτώνει.

Πράγματι εν τμήμα αραχαιοτήτων

Σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έσω, εκτός από το απαρχαιωμένο μουσείο και πολλά άλλα γνωστά, είναι απαρχαιωμένη και η βιβλιοθήκη του τμήματος.  Δεν υπάρχει σύστημα αρχειοθέτησης (ούτε να φανταστείτε κάτι σε PC), ούτε καν σε καρτέλες...σε αυτή την περίπτωση πάμε πιο πίσω και από την γραφή!  Δηλ. για να βρεις ένα βιβλίο που ψάχνεις πρέπει να ρωτήσεις την μοναδική(!) βιβλιοθηκάριο του τμήματος που θα σου βρει το βιβλίο. Αν αυτή η βιβλιοθηκάριος λείπει ή πάει διακοπές τότε... βάζει λουκέτο στην βιβλιοθήκη και φεύγει!

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ρατσισμός


Είσαι φοιτητής στο εξωτερικό, Ελλάδα, Αγγλία, Ιαπωνία, κτλ. Περπατάς να πας σπίτι σου και σου επιτίθεται ομάδα ανεγκέφαλων και σε ξυλοκοπούν! Πως θα ένοιωθες εσύ?
Αυτοί οι καθυστερημένοι πήγαν τάχα να γιορτάσουν το ψευδοκράτος. 

Μου θυμίζει όταν ήμασταν μικροί και πηγαίναμε διαδηλώσεις με σκοπό να χάσουμε μάθημα(αντί για να διαδηλώσουμε)!

Πρέπει σιγά σιγά να κατανοήσουμε στη Κύπρο ότι οι μετανάστες δεν έχουν καμια διαφορα από εμάς. Θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε από εμάς να ήταν μετανάστης σε κάποια άλλη χωρα. Πως θα ήθελε να του συμπεριφερθούν? Αλλα επειδή είχαμε την τύχη να γεννηθούμε στη Κύπρο και όχι Ινδία ή Αφρική...πρέπει να "τοππουζιαζουμε" το κόσμο...Φυσικά αν ήταν ευρωπαίος/αμερικανος ο φοιτητής θα ήταν όλα ok.....

Διαβάστε το link:
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=959251&-V=archivearticles

Γιαγιαδες μπέιπι σίττερς

Ξέρουμε ότι στην Κύπρο είναι κανόνας οι γιαγιάδες να προσέχουν τα μωρά των νεαρών ζευγαριών, για λόγους που μάλλον όλοι μπορούμε να σκεφτούμε: ευκολία, οικονομία, εμπιστοσύνη κλπ.

Εκτός όμως του ότι αυτό δεν είναι πάντα καλό αφού τα μωρά καλομαθαίνουν και δεν μαθαίνουν το "παν μέτρο άριστο" αφού οι γιαγιάδες δεν χαλούν χατήρι, υπάρχουν και πιο κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Για παράδειγμα, τι γίνεται όταν η γιαγιά δουλεύει και έχει σαν έξτρα δουλειά να προσέχει το μωρό (60 χρονών γυναίκες με 2 δουλειές) ? Τι γίνεται αν δουλεύει βάρδιες τα βράδυα? Τι γίνεται αν πάσχει από αρρώστιες? Μέχρι τώρα άκουσα για γιαγιάδες μπέιπι σίττερς με εγγεφαλικά επεισόδια στο σιβι τους καθώς και αλσχάιμερ. Και ρωτώ εγώ τωρά: τελικά ποιος προσέχει ποιόν? Μήπως, λέω ΜΗΠΩΣ να τα πέρνατε σε επαγγελματίες?

Καιρός

Έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα να λένε τον καιρό στα δελτία ειδήσεων στην Κύπρο το καλοκαίρι? Η κυρίαρχη λέξη "αίθριος". Ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος, ο καιρός αύριο θα είναι αίθριος, ο καιρός στις 20 Αυγούστου του 2053 θα είναι αίθριος...θα έπρεπε να βγαίνει ανακοίνωση τον Μάι που να λέει: ο καιρός τους επόμενους 3 μήνες θα είναι αίθριος. Στην απίθανη περίπτωση πολύ δυνατών ανέμων, πυκνής συννεφιάς ή βροχοπτώσεων θα σας ειδοποιήσουμε...γειά σας.

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Ένταξη της Κυκλοφοριακής Αγωγής στα νέα αναλυτικά προγράμματα των σχολείων

Όπως φαίνεται στην Ελλάδα αποφασίστηκε η ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα αναλυτικά προγράμματα από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο και ξεκινά άμεσα η συστηματική διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής στα 800 Δημοτικά με ενιαίο πρόγραμμα, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγωγής Υγείας.

Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας: «Η κοινωνία μας, που έχει από την κυκλοφορία τραυματίες και θύματα, έχει ευαισθητοποιηθεί και ανταποκρίνεται στις προσπάθειές μας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Αποφασίσαμε σήμερα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την εισαγωγή του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στα Δημοτικά σχολεία με τη νέα σχολική χρονιά. Η προσπάθειά μας αυτή αποτελεί το πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα για να δώσουμε στην κοινωνία τους μαθητές με γνώσεις και εμπειρία στην ασφαλή κυκλοφορία. Παράλληλα σε συνεργασία με την Τοπική αυτοδιοίκηση, θα αξιοποιηθούν και θα λειτουργήσουν τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι μαθητές των σχολείων ύστερα από επισκέψεις τους να αποκτήσουν και πρακτική εκπαίδευση στη ασφαλή κυκλοφορία. Είναι βέβαιο ότι η θεωρητική και πρακτική προετοιμασία και γνώση των μαθητών για στην ασφαλή κυκλοφορία, αποτελεί το πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα που θα αποδώσει σημαντικούς καρπούς για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας».


Πολύ καλή κίνηση, μπράβο τους. Η Ελλάδα δυστυχώς έχει μεγάλη παράδοση στα θανατηφόρα τροχαία, οπότε η κίνηση αυτή είναι πολύ σημαντική.

Μήπως θα πρέπει να γίνει και κάτι παρόμοιο στην Κύπρο? Καθημερινά βλέπουμε ανήλικους με μηχανές και αυτοκίνητα (χωρίς δίπλωμα εννοείται), συχνά να οδηγούν επικίνδυνα, χωρίς ζώνες και κράνη, ακόμα και χωρίς φώτα. Μα τι λέω για τα παιδιά, ακόμα και εμείς οι μεγαλύτεροι που υποτίθεται ξέρουμε 2-3 πράγματα παραπάνω δεν έχουμε καταλάβει ότι είναι σημαντικό να μην περνάμε με κόκκινο, να φορούμε ζώνες και κράνη, να μην τρέχουμε σε κατοικημένες περιοχές και τόσα άλλα. Τουλάχιστον ας αναλάβει η πολιτεία να μάθει κυκλοφοριακή αγωγή στις επόμενες γενιές από μικρές ηλικίες, αφού απ'ότι φαίνεται γονείς και αστυνομία δεν ασχολούνται ιδιαίτερα (άκουσα ότι η αστυνομία κάνει κάποιες κινήσεις για ενημέρωση στα σχολεία, ΑΛΛΑ στους δρόμους είναι άφαντη!).

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Κάπνισμα

Στην μπυραρία ***** στην Λευκωσία υπάρχει μια ταμπέλα στην έξοδο προς την πίσω αυλή στην οποία γράφει "strictly smockers area" (ή κάτι παρόμοιο). Βέβαια μιλά για το ότι στην πίσω αυλή επιτρέπεται μόνο σε καπνιστές να κάθονται. Την μέρα που έτυχε να το δω ρώτησα αν το βάλανε για πλάκα για να μου που ότι μιλούν σοβαρά!!!

Πιστεύω μόνο στην Κύπρο θα μπορούσε να συμβεί αυτό! Να καταπιέζονται-περιορίζονται δηλαδή οι μη καπνιστές προς όφελος των καπνιστών.

Ήθελα να ήξερα αν αυτό είναι νόμιμο!

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Μαύρη επέτειος για όλους

Την δευτέρα, την προηγούμενη της "μαύρης" επετείου της εισβολής, ήμουν ποτζί στα κατεχόμενα για ένα δικοινοτικό πρόγραμμα διδασκαλίας τέχνης που λαμβάνω μέρος.  Την ώρα που εκάμαμεν διάλειμμα για να φάμεν την πίτσα μας που μας εκεράσαν οι Τουρκοκύπριοι που μας εφιλοξενούσαν, ένας από εμάς, κύριος γύρω στα 50-55, ερώτησε στα αγγλικά:  αύριο εννα πάτε να στην "γιορτή";
οι Τουρκοκύπριοι που ήταν μαζί μας επαραξενευτήκαν που την ερώτηση τζια μάλλον κάπως επροσβληθήκαν.
"εμείς εν γιορτάζουμε, εν ΤΖΙΝΟΙ που γιορτάζουν",..."ένεν σωστό που κάποιον που θέλει επανένωση του νησιού να γιορτάζει..."
Μέτα ο Τουρκοκύπριος δάσκαλος είπε μου ακόμα ότι τούτα κάμνουν τα οι Τούρκοι για να ενισχύσουν το αίσθημα του εθνικισμού και να φανατίσουν τον κόσμο.
Εγώ πρώτη φορά ένιωσα πραγματικά τελικά το πως ζούσιν τούτοι οι άνθρωποι, με τη συνεχή πίεση των Τούρκων που πάνω τους!
Έτσι τζια για να έσιετε μιαν εικόνα που το πρόγραμμα, οι Τουρκοκύπριοι εν γύρω στα 10 άτομα, ενώ οι Ελληνοκύπριοι είμαστε μόνο 5.
Τα σχόλια δικά σας.

Παλιά Λευκωσία

Πριν μια βδομάδα περπατούσαμε στην παλιά Λευκωσία στην Φανερωμένης, όταν κάποια στιγμή περνά από μπροστά μας με "μεγάλη ταχύτητα" (την ταχύτητα ενος ανθρώπου που τρέχει περίπου) ενα παιδάκι με ένα μοτοποδήλατο (ουσιαστικά ήταν ποδήλατο με ηλεκτροκινιτήρα). Δίπλα μου περπατούσαν 2 κύριοι κοντά στα 50 οι οποίοι ανταλλάζουν τα εξής λόγια:

-Πεε τούτοι οι μετανάστες, εννα μας σκοτώσουν, εν επικίνδυνοι.
-Ναι ναι, εγέμωσε ο τόπος! Νεκατσιάς να περπατήσεις πλέον!

Άσχετο, το παιδάκι φαινόταν Κύπριος.

Γύρισα ασυναίσθητα και τους κοίταξα με απορία, αλλά αυτοί "΄έπαιξαν πελλό" και συνέχισαν. Ότι να ναι? ΜΑ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ?

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ξενοφοβία και κυπριοφοβία

Νίκος Κληρίδης

"...
Και δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς μακριά για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Αρκεί ένας απλός περίπατος στην παλιά Λευκωσία και στο «ιστορικό κέντρο» της πρωτεύουσας για να εκπλαγεί και συγχρόνως να διερωτηθεί αν βρίσκεται σε λάθος πρωτεύουσα ή σε λάθος χώρα. Η παλιά Λευκωσία έχει σήμερα μετατραπεί σε μια πόλη η οποία καμία σχέση δεν έχει με την ιστορική πρωτεύουσα της Κύπρου. Οι δρόμοι ακάθαρτοι, ελεεινοί, τα μαγαζιά στην οδό Τρικούπη να προβάλλουν ακαλαίσθητες και φτηνές πραμάτειες με έντονα ασιατικά γράμματα και η πλειοψηφία των κατοίκων της να είναι Ασιάτες. Η αρχαία Λήδρα και πάλαι ποτέ λαμπρή πρωτεύουσα των Λατίνων, Καλλινηκεσία ή Νικοσία, και η αγαπημένη Λευκωσία των παιδικών μας χρόνων κατάντησε σήμερα μια απρόσωπη, ακαλαίσθητη και ακάθαρτη ασιατική πόλη, έρμαιο του κάθε λογής παράνομου δήθεν πολιτικού μετανάστη. Αυτή είναι μήπως η ιστορική συνέχεια που αξίζει στην πρωτεύουσα της Κύπρου, και που εμείς θα παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας;

..."


Διαβάστε το και ας γράψει ο καθένας απόψεις...

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Γρονθοκοπάνε τα ΚΤΜέμια!

Σκεφτείτε το ύφος σας την στιγμή που τρώτε εναν γαουρόπουνιο (γροθιά), ας πούμε στο δεξιό μέρος της κάτω γνάθου. Το κεφάλι σας γύρνει προς τα αριστερά, η μασέλα σας στραβώνει επίσεις προς τα αριστερά, το δεξί μάτι κλείνει, το αριστερό προσπαθεί να δει ανάμεσα στα δάκρυα ενώ τα σάλια τρέχουν ποτάμι...κάπως έτσι ήταν το ύφος του τυπάκου που είδα σήμερα πάνω στο ktm χωρίς κράνος να πηγαίνει με καμιά ογδοντάρα km/h. Και ήταν έτσι κάμποση ώρα, πάνω από 10 λεπτά. Κατά τα άλλα δεν βάζουν κράνος για να μην χαλάσει το μαλλί...

1 2 testing, 1 2

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε για να γράφουμε ττοπουζοκαταστάσεις που μας συμβαίνουν τριγύρω...ότι γουστάρετε γράφετε