Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Κάπνισμα 2 μέτρα και 2 σταθμά

Πριν λίγο καιρό ήρθαν οι Pain of Salvation στην Κύπρο στο Pavilion. Λίγο πριν βγει το συγκρότημα, οι τοπικοί υπεύθυνοι του Pavilion θεώρησαν σωστό να απειλήσουν, και επιμένω ότι απείλησαν, δεν ζήτησαν ευγενικά, να σβήσουν όλοι τα τσιγάρα μέσα στον κλειστό χώρο, αλλιώς δεν θα άφηναν το συγκρότημα να εμφανιστεί με το να καλέσουν αστυνομία. Στην συνέχεια οι φουσκωτοί έκαναν "περιπολίες" μήπως και καπνίζει κανένας! Αργότερα μαθαίνουμε από αυτόπτη μάρτυρα ότι το προηγούμενο βράδυ στην Θεωδορίδου ο κόσμος κάπνιζε ανενόχλητα χωρίς κανένας να πει τίποτε. Γιατί λοιπόν τα 2 μέτρα και 2 σταθμά?

Επίσης, στην στοά τον ασμάτων δεν θυμάμαι να έκαναν σε κανένα παρατήρηση για το τσιγάρο όταν πήγα πριν λίγο καιρό στους blues wire, όμως προχθές που έπαιζε στον ίδιο χώρο ο Αγγελάκας μας πρίσαν τα @@ να σβήσουν τα τσιγάρα αλλιώς θα καλούσαν την αστυνομία. Επίσης, ένας σεκιουριτάς έκανε παρατήρηση στον ίδιο τον Αγγελάκα να σβήσει το τσιγάρο πριν βγει στην σκηνή.

Προσωπικά συμφωνώ να μην καπνίζει κανένας, φτάνει το "κανένας" να έχουν τα @@ οι υπεύθυνοι να το τηρούν παντού και πάντα και όχι μόνο όταν "τους πέρνει".

8 σχόλια:

  1. Στο Παβίλιον κάθε φορά που φέρνουν λαϊκούς ο κόσμος καπνίζει κανονικά. |Αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτή η διάκριση... Κύριε ελέησον πλέον δαμέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα γνωστά...στη Kύπρο ο καθένας κάνει ότι τον βολεύει και ότι του συμφέρει ανάλογα. ενδιαφέρον όμως...δηλαδή η πλειοψηφία των πελατών που ακούν λαϊκά, καπνίζει? δεν θέλουν να τους δυσαρεστήσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι παιδιά υπάρχει διάκριση κανονικά. Και μάλιστα στο παβίλιον το απαίτησαν με αυστηρό ύφος, λες και ήμασταν στρατό ή στο σχολείο. Βασικά ήταν τόσο γελοία η φάση, που διερωτόμασταν αν κάνουν πλάκα.

    Κάρτμαν, όπως το είπες. Δεν θέλουν να τους δυσαρεστήσουν επείδή έχουν λίρες, επειδή σαν το παβίλιον υπάρχουν αρκετά μαγαζιά οπότε οι πελάτες έχουν επιλογή αλλά και για κάτι άλλο που διεσθάνθηκα: νομίζω μας θεωρούν κατώτερους και μας υποτιμούν, ξέρεις τους μαλλάδες που δείχνουν απλοί, οι τύποι δηλαδή που θα πήγαιναν σε μια μεταλ συναυλία ή στον Αγγελάκα. Ελπίζω για το τελευταίο να έχω λάθος και απλά να μου φάνηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ξέρω αν όντως αυτό συμβαίνει στο συγκεκριμένο club αλλα γενικά έχεις δίκιο. πιστεύω και εγώ ότι υπάρχει κάποια διάκριση. Αυτό φαίνεται νομίζω και γενικά με τα clubs της pop μουσικής. Συνήθως εκεί πληρώνεις και πιο ακριβά είσοδο και ποτά. Άσχετο αν τα λεφτά που πληρώνεις μπορεί να μην αντικατοπτρίζοuν την ποιότητα της μουσικής που σου προσφέρουν.
    Νομίζω αυτή η διάκριση γινόταν πάντα. Για παράδειγμα τα clubs που πρέπει να είσαι ντυμένος συγκεκριμένα για να μπεις μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Κύπρο όμως παραγίνεται το κακό, σε σημείο που να πιστεύουν πολλοί ότι οι ανθρώποι που συχνάζουν σε ενα μέρος (club, bar) είναι ανώτεροι από άλλους που συχνάζουν αλλού. Π.χ. αν ρωτήσεις ενα τυπικό μέσο Κυπραίο είμαι σίγουρος ότι θα θεωρεί πιο σημαντικούς τους ανθρώπους που συχνάζουν zoo και club x παρά αυτούς που συχνάζουν new division και barfly. Αυτό είναι μέρος της Κυπριακής πραγματικότητας και εν μια που τις κατάντιες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σίγουρα! αυτό ήταν κάτι που γινόταν από πάντα! φαντάζουμε ότι παλιά οι αρχαίοι Κυπραίοι που πήγαιναν σε συγκεκριμένες σπηλιές νόμιζαν ότι είναι πιο σημαντικοί από άλλους που πήγαιναν σε κάτι άλλες σπηλιές! xaxaxa!!!
    Σοβαρά όμως, έχεις δίκιο! ένα club το οποιο έχει αυστηρό face control (που λέμε) και ακριβά ποτά θεωρείτε και πιο σημαντικό από αλλα που δεν. Όταν κάτι είναι ακριβό μας αρέσει. Μας αρέσει να πούμε ότι ντυθήκαμε "καλά" και περάσαμε τον έλεγχο του "αεροδρομίου" και επιπλέον πληρώσαμε τα μαλλοτσιεφαλα μας για ένα ποτό. γιατί όμως? γιατί να πρέπει να ντυθώ στην τρίχα, να ανεχτώ κάποιο καραγκιόζη να μου πει αν ντύθηκα OK, και να δεχτώ να μου πουλήσουν ένα ποτό στη δεκαπλάσια τιμή?άσε που θα είμαι και τόσο στριμωγμένος από τι πολυκοσμία. γιατί? σκεφτείτε το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί? Μάλλον επειδή σε κάνει αποδεκτό στους υπόλοιπους (ηλίθιους) των οποίων η γνώμη (κακώς) σε νοιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σοβαρά τωρά... Η σπηλιά μου εν τιζιαι αφήνει όποιον τζιαι όποιον... μόνο του δικού μου "επιπέδου"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή