Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Κύπρος ολέ

Ρε, μια ερώτηση: πόσο βλάκες είμαστε μες τούντη χώρα? Και εν μιλώ ΜΟΝΟ για τους διοικούντες αλλά και τους υπόλοιπους πολιτικούς, ΜΜΕ ΚΑΙ τον κόσμο. Οι πιο ωραίες (δεν το λέω ειρωνικά) και σωστές κουβέντες που άκουσα τις τελευταίες μέρες:

1. "an einai athoos (ο χριστοφιας) prepei na paretithei gia na pnasei o arthrwpos kai na di3ei ston kosmo poso VLAKES eimaste."

2. "nomizo den ekatalavame akoma oti touto pou egine den apodykneiei oti eimaste tritos kosmos. einai o tropos pou antidrasame pou to apodykneii (κυβέρνηση, ΜΜΕ, κόσμος)."


3. "itan thelima theou.... ara

1. o theos ithele tous nekrous konta tou! pote den tha katalavoume to anotero sxedio giauto min Ton krinete!

2. Posa zoa pethanan. Den mas endiaferi. Ta zoa den exoun psixi.

3. I romiosini en fili sinotzeri tou kosmou "



5 σχόλια:

  1. Και για να πω και εγώ την μαλακία μου: όσοι ζητούν παραίτηση Χριστόφια μπορεί να το κάνουν όπως αντιλαμβάνομαι μόνο για 2 λόγους:

    1. Επειδή θέλουν να βγάλουν τον δικό τους πρόεδρο, κυβέρνηση κλπ

    2. Επειδή όντως πιστεύουν με την ψυχή τους ότι ένας πρόεδρος της δημοκρατίας (όποιος και αν είναι αυτός, τώρα είναι ο Χριστόφιας) είναι υπεύθυνος 100% για το τι έγινε, όφειλε να ξέρει και πρέπει να παραιτηθεί και μάλιστα εν μέσω πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.

    Όσους ανήκουν στο 1 το καταλαβαίνω (και όχι τους καταλαβαίνω). Έχουν συμφέρον, θέλουν να φάσιν και εκείνοι, θέλουν να βολέψουν τους δικούς τους και τους ίδιους, θέλουν τελοσπάντων κομμάτι της πίτας, ήβραν μοναδική ευκαιρία, αντιδρούν λες και εκέρδισαν το λότο και κτυπουν. Το ότι είναι μικρόψυχοι, εκμεταλλεύονται τον πόνο και τον θυμό του κόσμου κλπ κλπ είναι ψιλά γράμματα για τον όχλο αλλά προφανή για τους ξύπνιους πολίτες.

    Όσους ανήκουν στο 2 δεν μπορώ να τους καταλάβω. Γιατί να μεν περιμένουν την έρευνα? Ποιος εν άξιος να κρίνει κάποιον άλλον με βάση το τι διαβάζει που αναρμόδιους δημοσιογράφους και "ερευνητές". Και τι έχει να κερδίσει ο Χριστόφιας με το να μείνει εκτός που το να φάει την φάκκα των συνεπειών της διακυβέρνησης του. Έννεν πιο εύκολο να πάει έσσω του να πνάσει όπως είπε και ο φίλος πιο πάνς στο 1? Εν θα ήταν πιο σωστό να τον εγιουχαίζαμε αν επαραιτήτουν με το επιχείρημα "αντί να μείνει να διορθώσει τα λάθη του ήρτε, έκαμε τα σκατά και έφιε". Έννε τελικά πιο εύκολο να κάμει όπως τον Καραμανλή που έκανε την Ελλάδα ΚΩΛΟ και μετά την έκανε με ελαφρά και ακόμα δεν είχε καμιά επίπτωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. swstos!!

    mallon yparxei ena sxetika mirko pososto pou peftei sti prwti katigoria kai ena megalo pososto pou epeireazete apo aftous kai peftei sti defteri!

    opws les kai esy to prwto to katalavainw. Einai kati to opoio ginete synexos kai apo tis 2 plevres.

    Gia ekeinous pou en sti 2 pragmatika loipoume tous! Den lew an o xristofias kanei kala tis douleia tou h' oxi.
    Egw pistefkw oti opoios kai na itan ekei to idio tha sinevene.

    Oti kai na leeei i kathe kommatiki plevra egw tosa xronia vlepw ta idia kai ta idia...

    To provlima den einai i kyvernisi xristofia h' opoioudipote allou. To provlima einai i nootropia tou Kypreou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς έτσι είναι ρε. Τελικά, αν το ψάξει κανείς με αυτούς που θέλουν σόνι τσιε καλά να παραιτηθεί ο πρόεδρος θα βρει πολλές αντιφάσεις. Τα πιο πολλά τα είπαμε ήδη αλλά έχει και άλλα. Π.χ. γιατί με άλλες παρόμοιες τραγικές υποθέσεις στο παρελθόν (Ήλιος, χρηματιστήριο, S300 κλπ) δεν είχε ζητήσει κανένας παραίτηση κανενού? Ούτε καν θίχτηκε το θέμα απ'όσο ξέρω. Δεν λέω να παραιτηθεί κανένας που μόνος του, λέω γιατί δεν ζήτησε κανείς παραίτηση? Κανένας δεν αγανάκτησε ποτέ μέχρι τώρα?

    Και ωραία, ζητούν παραίτηση. Αυτός δεν παραιτείται για τον οποιονδήποτε λόγο. Ε οκ, κανεί. Δεν πρέπει να σταματήσει τούντο πράμα? Εννοώ, όπως κάποιος έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον πρόεδρο να παραιτηθεί, άλλο τόσο δικαίωμα έχει ο πρόεδρος να μεν τον ακούσει. Οκ, είπετε το, ακούσαμε το ούλλοι, και ο πρόεδρος άκουσε σας καλά, δεν παραιτείται όμως οπότε πρέπει κάπου να σταματήσει αυτή η μαλακία! Το ότι όμως συνεχίζουν μέχρι και καλά να τα καταφέρουν να παραιτηθεί δεν είναι λίγο ύποπτο? Δεν είναι λες και κάποιοι έχουν άλλα κίνητρα ώστε να συντηρούν αυτό το "κίνημα"?

    Και τέλος να πω το εξής: αν ήταν να αγανακτήσω για κάτι τωρα, ήταν να αγανακτήσω για ΤΟΥΤΟ??? Για μια χοντρή μαλακία που εκάμαν κάποιοι μαλάκες καταλάθος σε ένα σύστημα στο οποίο όλα λειτουργούν λάθος? Τούτο το γεγονός είναι δηλαδή που έκαμε να ξεχιλίσει το ποτήρι? Το ότι ας πούμε το ίδιο το σύστημα λειτουργούσε λάθος για τόσα χρόνια και δεν διαμαρτυρόμασταν δεν λέει τίποτε? Μήπως είμαστε λίγο υποκριτές? Δεν ξέραμε ότι κάπου κάπως κάποτε θα γίνει μαλακία με το νου που έχουμε και την νοοτροπία μας? Και βέβαια το ξέραμε! Επίσης, το σύστημα μας γ@μ@ καθημερινά, σπουδάζουμε και δουλεύουμε για ψίχουλα, υπάρχει ανεργία και κρίση επειδή κάποιοι θέλουν να είναι δισεκατομυριούχοι, η εργατοώρα του πτυχιούχου είναι όση του γκαρσονιού και λιγότερη λόγω κορεσμού, παντού εκμετάλλευση, εξαθλίωση, ούτε ένα νοίκι δεν μπορεί να συντηρίσει ο σημερινός νέος, πόσο μάλλον σπίτι και οικογένοια, αλλα αγανάκτησε για την έκρηξη!! Μα περιπαίζετε μας ρε κοπέλια? Πόσο υποκριτές είμαστε τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. vasika ekalipses me plirws. To teleftaio pou les einai to pio simantiko! Oulla edwlefkan roloi wspou na ertei o proedros na katastrepsei to paradeiso (afto to topo pou diavazoume sta paramythia)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. " Oulla edwlefkan roloi wspou na ertei o proedros na katastrepsei to paradeiso"
    touto arese mou parapanw pou oulles tis kouventes ever pou akoustikan gia tin ekri3i!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή