που θα πάει επιτέλους αυτή η κατάσταση? Στην Αγγλία είδη αρκετά πανεπιστήμια αποφάσισαν να αυξήσουν τα δίδακτρα με το νέο σχολικό έτος. Το ποσοστό αύξησης εξαρτάται από το τι θα αποφασίσει το κάθε πανεπιστήμιο. Η αύξηση κυμαίνεται από το διπλάσιο μέχρι και το τριπλάσιο ποσο. Φυσικά όλοι τελικά θα το σπρώξουν στο μέγιστο ποσο μην τυχών και τους θεωρήσουν κατωτερους από τους άλλους.
Παρόλο που δεν είναι η χωρα μας είναι ένα θέμα που μας ενδιαφέρει όλους. Επειδή σήμερα είναι στην Αγγλία, αλλα αύριο θα έρθει και σε μας (όπως πάντα υιοθετούμε τα "καλά").
Στο τέλος μονο οι πλούσιοι θα έχουν την ευχέρεια να σπουδάσουν...
δυστυχώς φιλε, αν γεννήθηκες σε φτωχή οικογένεια, ή αν ήσουν άτυχος να μην κληρονομήσεις κάτι, "την έβαψες" που λέμε. Φυσικά μη λέω μαλακίες. Τι φτωχή οικογένεια. εδώ ούτε η μέση οικογένεια δεν θα μπορεί να σπουδάσει 2 παιδιά.
Cartman συμφωνώ και να πω ότι τα ίδια βλέπουμε και Κύπρο. Ιδιαίτερα τα κολλέγια βάζουν ότι δίδακτρα γουστάρουν ανεξέλεγκτα. Όχι πως εμείς στο πανεπιστήμιο Κύπρου δεν πληρώνουμε έτσι ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως όσο περνά ο καιρός και ασχολούμε με πανεπιστήμια και γενικότερα με έρευνα τόσο περισσότερο πείθομαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που ασχολείται με τον κλάδο αυτό σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πόστο, εκτός από τους φοιτητές βέβαια προ- και μετα-πτυχιακούς, το κάνει ΚΥΡΙΩΣ για το χρήμα. Έχει στηθεί μια απίστευτη βιομηχανία η οποία είναι πολλές φορές και αδίστακτη, από την άποψη ότι εκμεταλλέυεται κόσμο και καταστάσεις.
συμφωνώ απόλυτος! θυμάμαι ότι ένας από τους λόγους που ήθελα να αχοληθώ με ερευνα ήταν επειδή οι εταιρίες σκέφτονται μονο το χρήμα και τίποτα άλλο. Όταν όμως μπήκα στo παιχνίδι μπορώ να πω ότι τα πανεπιστήμια είναι χειρότερα!
ΑπάντησηΔιαγραφή