Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ελληνικό έθνος

Ρε παιδιά εξηγάτε μου και εμένα που είμαι παλαβός τι σημαίνει Ελληνικό έθνος στην Κύπρο. Εννε μόνο για τα ήθη έθιμα παράδοση κλπ κλπ που μιλούμε, δηλαδή πράματα που μπορούν να υιοθετήσουν και άλλοι ξένοι (π.χ. μετανάστες)? Η μήπως έχει κανέναν που πιστεύει ότι υπάρχει εξαίματος Ελληνικό έθνος στην Κύπρο? Δηλαδή μετά που τόσα χρόνια και τόσες προσμίξεις λαών, ότι υπάρχουν "καθαροί" Έλληνες στην Κύπρο. Ηντα εμείς έχουμε διαφορά με τους σημερινούς Έλληνες (δες χρώμα), πόσο μάλλον με τους αρχαίους.

6 σχόλια:

  1. τώρα που το έγραψες τούτο θυμήθηκα το george carling που έλεγε ότι γυρίζει του να ακούει το κόσμο να λέει ότι είναι περήφανος για το έθνος του. περήφανος πρέπει να νοιώθεις για κάτι το οποιο πέτυχες. για την εθνικότητα σου απλά πρέπει να νοιώθεις τυχερός που γεννήθηκες εκεί.

    βασικά, επειδή κάποιοι είχαν την τύχει να γεννηθούν σε ένα τόπο που δεν έχει (προς το παρόν) τα προβλήματα κάποιων άλλων λαών, μιλούν για εθνική υπερηφάνεια k.o.k.

    Αν όμως η δικη μας χωρα πεινούσε και οι δικοί μας έπρεπε να πάνε μετανάστες τότε θα ήθελα να δω ποιος θα μιλούσε για αυτή την υπερηφάνεια.

    Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι πριν από μερικά χρονια, ήμασταν οι δούλοι του καθενός. Επίσης πολλοί από τους γονείς και παππούδες μας χρειάστηκαν να πάνε στο εξωτερικό για οποιοδήποτε λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κάρλιν εν παίζετε, εν φιλοσοφία που έγραφε ο άθρωπος όχι κωμωδία. Και αυτό που λες με την τύχη εν πολλά σωστό. Δες και αυτό http://www.youtube.com/watch?v=QsPDT5qHtZ4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολλά ωραίος ο τύπος! δεν ξέρω αν πρέπει να γελώ ή να κλαίω! Εν κάπως λυπηρό να βλέπεις κάποιον να σε κοροϊδεύει κατάμουτρα για το ποσο ηλίθιος μπορεί να είσαι και να γελάς! χεχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε να σου πω, έχω ήδη διαχωρήσει τον εαυτό μου που τούτους τους εθνικόφρονες και δεν νοιώθω καμία λύπη. Νοιώθω μεγάλη χαρά να βλέπω ευφυές ανθρώπους να λένε πράγματα με τα οποία συμφωνώ 100%. Και πιστεύω και ο κόσμος που είναι εκεί συμφψνεί και αυτός. Το πρόβλημα είναι ότι τούτοι ούλλοι οι "πατρίδες" ξενοφοβικοί ρατσιστές, είτε Αμερικάνοι είτε Κύπριοι είτε άλλης χώρας δεν θα ακούσουν ποτέ αυτές τις απόψεις, ή και αν τις ακούσουν θα τις απορρίψουν χωρίς 2η σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βασικά είναι όλα μαλακίες! όλος αυτός ο εθνικισμός είναι ακόμη ένα είδος προπαγάνδας που χρησιμοποιείτε για να προωθήσει συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών χωρων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πατριωτισμός: η αίσθηση του ότι η πατρίδα σου είναι η καλύτερη γιατί γεννήθηκες εσύ σε αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή