Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πάρε και εσύ ένα τάφο!

διάβαζα αυτό το άρθρο σχετικά με το ότι "διπλοπουλουσαν" τους τάφους και τα λοιπά.

Δεν θα σταθώ στο κατά ποσο είναι αλήθεια ή ψέματα απλά δεν θεωρείτε ότι είναι ηλίθιο να πληρώνεις για να θάψεις τους δικούς σου τι στιγμή που η εκκλησια είναι ο πιο πλούσιος οργανισμός της χώρας?γιατί ρε φιλε να μας τα παίρνουν και από εδώ?

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ και θα το τραβήξω και ενα βήμα παραπέρα: το να ασχολείται ο οποιοσδήποτε με οτιδήποτε μπορει να συμβεί στο σώμα του μετά που θα ξεψυχίσει δεν είναι δείγμα ματαιοδοξίας, αδυναμίας χαρακτήρα, χαζομάρας και δεν ξέρω τι άλλο μας δέρνει σαν κοινωνία? Όταν πεθάνει κάποιος, δεν έχει καμία σημασία τι θα απογίνει το σώμα. Είναι ενα άψυχο πράγμα που καλά θα κάνουμε να το ξεφορτωθούμε σύντομα. Το που θα ταφεί κάποιος, το αν θα ταφεί ή αποτεφρωθεί ή δεν ξέρω γω τι παίζει ασήμαντο ρόλο. Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνει στην μνήμη μας. Πρέπει δηλαδή να είναι στο κοιμητήριο του χωριού του? Πρέπει να είναι δίπλα από θαμμένους συγγενείς? Έχει κάποια σημασία στο αν θα τον θυμούνται ή όχι οι ζωντανοί, το οποίο στην τελική είναι το μόνο που μετρά? Ακτός αν βέβαια πιστεύτε σε μεταθάνατο ζωή κατά την οποία θα "κάνει παρέα" ο νεκρός με τους τριγύρω θαμμενους!

    Και βέβαια, η εκκλησία,η οποία ευθύνεταιη ίδια για όλα αυτά, έρχεται και εκμεταλλεύεται τους πιστούς με τον τρόπο αυτό. Περαστικά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή