Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

"Το Moto GP βάφτηκε με το αίμα του 19χρονου Ιάπωνα αναβάτη που σκοτώθηκε στον αγώνα του Σαν Μαρίνο

Τραγωδία σε πίστα γκραν πρι στο Σαν Μαρίνο. Οπως μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση ο 19χρονος Ιάπωνας οδηγός μοτοσικλέτας Σόγια Τομιζάβα σκοτώθηκε, όταν με πλήρη ταχύτητα σε μια στροφή έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και στη συνέχεια χτύπησαν πάνω του άλλες δύο μηχανές, οι οδηγοί των οποίων ευτυχώς δεν έπαθαν κάτι. Οι αγώνες αυτοί ήταν της Moto 2, δηλαδή της μεσαίας κατηγορίας.

Eίναι το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα στα Moto GP από το 2003 και τρίτο τα τελευταία είκοσι χρόνια."

Τζιαι οι επαγγελματίες παθαίνουν ατυχήματα.  Rest in peace.
Εμείς να προσέχουμε και να μαστε καλά να τα λέμε.

3 σχόλια:

  1. Είναι πολύ δύσκολο να σκοτωθεί κάποιος στην πίστα, αλλά όχι απίθανο. Η πιο συχνή αιτία θανάτου είναι, όχι απλά να πέσει και να συρθεί (οι αναβάτες πέφτουν συνέχεια και δεν παθαίνουν τίποτε λόγο εξοπλισμού), αλλά το να πατηθεί ο αγωνιζόμενος από συνάδελφο του που ακολουθεί. Το ίδιο έγινε και στην πίστα των Σερρών πριν 2 περίπου χρόνια με κάποιους Βούλγαρους. Μεγάλη ατυχια, συμβαίνει όμως δυστυχώς.

    Και τώρα δύο παρατηρίσεις.
    1. Εφόσον ο ρόλος της προστατευτικής στολής αποδυκνύεται καθημερινά (τόσοι και τόσοι πέφτουν στις πίστες και δεν παθαίνουν τίποτε) γιατί κάποιοι (στην Κύπρο ενα 99%) εξακολουθούν να μην την φορούν? Σημειώστε ότι εν λόγω αθλητής δεν θα πάθαινε τίποτε αν δεν τον πατούσε ο συνάδελφος του.

    2. Από την άλλη, το πιο πάνω αποδυκνύει ότι ακόμα και με την στολή, κανένας δεν είναι άθραυστος, οπότε πολλή προσοχή όσο εξοπλισμένοι και αν είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς υπήρξε και 2ο περιστατικό 13χρονου αθλητή...

    A 13-year-old boy died following a horrific motorbike racing crash at a legendary U.S. circuit.

    Peter Lenz was preparing to compete at the historic Indianapolis Speedway track when he fell off his bike.

    The young racer - tipped to be a future star - was then run over by a 12-year-old rival during a warm-up lap ahead of Sunday's first race.

    Desperate efforts were made to revive the teenager, with medics placing him in a neck brace and placing him on a stretcher...

    Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1307530/Peter-Lenz-killed-motorbike-crash-Indianapolis-Speedway-warm-lap.html?ito=feeds-newsxml

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικό άρθρο εδώ: http://sport24.gr/Sports/Motorsport/MotoGP/o_tragikos_arithmos_23.512165.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή