Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Φτασαμε στο 2010 και ακόμα μετρούμε ποιος την έχει (ή θα την έχει) πιο μεγάλη με τους απέναντι. Ύστερα από την απόφαση να κτίσουμε εμείς μια τεράστια εκκλησία (επειδή δεν έχουμε ήδη αρκετές), παρόμοια απόφαση πέρνουν και οι Τουρκοκύπριοι:

Τέμενος με τέσσερις μιναρέδες και εμπορικό κέντρο

Τζαμί γίγας στη Λευκωσία

Σάρκα και οστά παίρνουν οι σχεδιασμοί της Τουρκίας και κατά δεύτερο λόγο του «δημαρχείου» κατεχόμενης Λευκωσίας για ανέγερση μεγαλεπήβολου τεμένους στην καρδιά του κατεχόμενου τμήματος της πρωτεύουσας. Ο χώρος που έχει επιλεχθεί για την ανέγερση είναι ο τερματικός σταθμός λεωφορείων στην κατεχόμενη Λευκωσία (σε αρκετά κοντινή απόσταση από τον καθεδρικό της Αγιάς Σοφιάς που μετατράπηκε το 1570 σε τζαμί με την ονομασία Σελιμιγιέ), κάτι ωστόσο που προκαλεί αρκετές αντιδράσεις ανάμεσα στους Τ/Κ καταστηματάρχες της περιοχής.
Το τζαμί που θα χτιστεί θα πλαισιώνεται από τέσσερις μιναρέδες και θα είναι χωρητικότητας 2.000 ατόμων, ενώ σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η ευρύτερη περιοχή θα αλλάξει με τη δημιουργία νέων καταστημάτων, εμπορικού κέντρου, αλλά και αίθουσες συνεδρίων και διαλέξεων.

Πηγή

3 σχόλια:

  1. Τώρα να δεις που εννα φκει ο "Μακαριώτατος" να κατηγορήσει για τα "εκτρώματα" μου κτίζουν οι τουρκοι και καταστρέφουν τον χαρακτήρα της περιοχής...
    Κε Ττόμη....τι έχετε να δηλώσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα δικά μας εκτρώματα όμως ποιος θα μιλήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή