Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Γιαγιαδες μπέιπι σίττερς

Ξέρουμε ότι στην Κύπρο είναι κανόνας οι γιαγιάδες να προσέχουν τα μωρά των νεαρών ζευγαριών, για λόγους που μάλλον όλοι μπορούμε να σκεφτούμε: ευκολία, οικονομία, εμπιστοσύνη κλπ.

Εκτός όμως του ότι αυτό δεν είναι πάντα καλό αφού τα μωρά καλομαθαίνουν και δεν μαθαίνουν το "παν μέτρο άριστο" αφού οι γιαγιάδες δεν χαλούν χατήρι, υπάρχουν και πιο κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Για παράδειγμα, τι γίνεται όταν η γιαγιά δουλεύει και έχει σαν έξτρα δουλειά να προσέχει το μωρό (60 χρονών γυναίκες με 2 δουλειές) ? Τι γίνεται αν δουλεύει βάρδιες τα βράδυα? Τι γίνεται αν πάσχει από αρρώστιες? Μέχρι τώρα άκουσα για γιαγιάδες μπέιπι σίττερς με εγγεφαλικά επεισόδια στο σιβι τους καθώς και αλσχάιμερ. Και ρωτώ εγώ τωρά: τελικά ποιος προσέχει ποιόν? Μήπως, λέω ΜΗΠΩΣ να τα πέρνατε σε επαγγελματίες?

5 σχόλια:

  1. To thema einai oti o eppaggelamtias kostizei. An plirwnw epaggelamatia tote tha einai diskolo meta na plirwnw dosi gia to panakrivw aftokinio kai to tarastio spiti mou. Kai afta einai pio simantika.
    A! einai k to allo...den empistevomai ena 3eno me to paidi mou. Fisika an exw filippineza na to prosexei tote en ok :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκαιο stewie! Αλλά αυτό γίνεται τζιαι λόγω της ανάγκης της γιαγιάς να ένει κοντά στα παιδιά της τζιαι τα εγγόνια της. Άσε που εννα σε κατηγορούν μετά ότι θεωρείς τον ξένο καλύτερο να μεγαλώσει τα παιδιά σου παρά η μάνα/πεθερά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα, καταλαβαίνω τι εννοείς αλλα ακριβώς για αυτό το λόγο καταλήγουμε σε άλλες καταστατσεις. Ωραία, υπάρχει μια ανάγκη για τι γιαγιά να είναι κοντά στο παιδί τις αλλα αυτό έχει όρια. Δηλαδή, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να είναι όλοι η οικογένεια κοντά όπως να βρεθούν τι Κυριακή να φάνε όλοι μαζί, kτλ. Δεν λέω, υπάρχουν περιπτώσεις που θα άφηνες το παιδί στη γιαγιά, αλλα για περιπτώσεις όπως αναφέρει ο stewie πιο πάνω πρέπει να βρείς εναλλακτική. Το αν θα σε κατηγορούν για το ποιος θα μεγαλώσει το παιδί αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν θα πράξεις ανάλογα με τις κατηγοριες (το τι λέει ο άλλος) άλλο με το τι θεωρείς εσύ ο ίδιος σωστό. Δεν θα θέσω σε κίνδυνο το παιδί αλλα ούτε και την μάνα/πεθερά αν θεωρώ ότι αυτό γίνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με Cartman, με πρόλαβε. :)

    Επίσης φίλε κουνούπι θα σου πω ότι ΝΑΙ θεωρώ τον ξένο καλύτερο να μεγαλώσει τα παιδιά μου. Επειδή θα είναι ΠΑΙΔΑΓΟΓΟΣ επαγγελματίας, αναγνωρισμένος από το υπουργείο παιδείας, θα είναι σωστός με το παιδί, δεν θα το καλομάθει, δεν θα το παχύνει (όπως κάνουν οι γιαγιάδες που μαγειρεύουν 10 φαγητά καθημερινά) και θα το προσέχει καλύτερα από ατυχήματα (πόσες φορές ακούμε για ατυχήματα που συμβαίνουν επειδή το μωρό ξέφυγε της προσοχής της γιαγιάς). Και όπως πολύ σωστά είπε και ο Cartman, η γιαγιά μπορεί να βλέπει το παιδί στα πλαίσια όμως του λογικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μην μεγαλοποιουμε το θεμα.ο παιδαγωγος επαγκελματιας ειναι στο νοιπιαγωγειο το οποιο 1)εχει συγκεκριμμενο ωραριο 2) δεν μπορω να τον πιασω οποιαδηποτε ωρα και να τον ρωτησω αν μπορει να πιασει το μωρο γιατι θελω να παω να ψωνησω/να παω για καφε/να παω να ...σω.

    ακουσα πιο πολλα περιστατικα για τους ιδιους τους γονεις να που εφυγε της προσοχης τους το μωρο και ειχαν ατυχημα/δυστυχημα. εμπειρικα κιολας δεν θυμαμε να επαθα κατι ενω ειμουν με την γιαγια η τον παππου μου.
    οσο για το αν θα καλομαθει/κακομαθει το μωρο εξαρτατε απο τους γονεις και οχι απο την γιαγια/παππου.
    το αν θα κατηγοριθει καποιος για το πως θα μεγαλωσει το παιδι του συμφωνω με τον καρτμαν οτι θα μεγαλωσεις το παιδι σου οπως εσυ νιοθεις σωστα και αυτο ακριβος ανερει την συζητηση που καμνουμε δαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή