Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Ένταξη της Κυκλοφοριακής Αγωγής στα νέα αναλυτικά προγράμματα των σχολείων

Όπως φαίνεται στην Ελλάδα αποφασίστηκε η ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα αναλυτικά προγράμματα από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο και ξεκινά άμεσα η συστηματική διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής στα 800 Δημοτικά με ενιαίο πρόγραμμα, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγωγής Υγείας.

Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας: «Η κοινωνία μας, που έχει από την κυκλοφορία τραυματίες και θύματα, έχει ευαισθητοποιηθεί και ανταποκρίνεται στις προσπάθειές μας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Αποφασίσαμε σήμερα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την εισαγωγή του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στα Δημοτικά σχολεία με τη νέα σχολική χρονιά. Η προσπάθειά μας αυτή αποτελεί το πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα για να δώσουμε στην κοινωνία τους μαθητές με γνώσεις και εμπειρία στην ασφαλή κυκλοφορία. Παράλληλα σε συνεργασία με την Τοπική αυτοδιοίκηση, θα αξιοποιηθούν και θα λειτουργήσουν τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι μαθητές των σχολείων ύστερα από επισκέψεις τους να αποκτήσουν και πρακτική εκπαίδευση στη ασφαλή κυκλοφορία. Είναι βέβαιο ότι η θεωρητική και πρακτική προετοιμασία και γνώση των μαθητών για στην ασφαλή κυκλοφορία, αποτελεί το πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα που θα αποδώσει σημαντικούς καρπούς για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας».


Πολύ καλή κίνηση, μπράβο τους. Η Ελλάδα δυστυχώς έχει μεγάλη παράδοση στα θανατηφόρα τροχαία, οπότε η κίνηση αυτή είναι πολύ σημαντική.

Μήπως θα πρέπει να γίνει και κάτι παρόμοιο στην Κύπρο? Καθημερινά βλέπουμε ανήλικους με μηχανές και αυτοκίνητα (χωρίς δίπλωμα εννοείται), συχνά να οδηγούν επικίνδυνα, χωρίς ζώνες και κράνη, ακόμα και χωρίς φώτα. Μα τι λέω για τα παιδιά, ακόμα και εμείς οι μεγαλύτεροι που υποτίθεται ξέρουμε 2-3 πράγματα παραπάνω δεν έχουμε καταλάβει ότι είναι σημαντικό να μην περνάμε με κόκκινο, να φορούμε ζώνες και κράνη, να μην τρέχουμε σε κατοικημένες περιοχές και τόσα άλλα. Τουλάχιστον ας αναλάβει η πολιτεία να μάθει κυκλοφοριακή αγωγή στις επόμενες γενιές από μικρές ηλικίες, αφού απ'ότι φαίνεται γονείς και αστυνομία δεν ασχολούνται ιδιαίτερα (άκουσα ότι η αστυνομία κάνει κάποιες κινήσεις για ενημέρωση στα σχολεία, ΑΛΛΑ στους δρόμους είναι άφαντη!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου