Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Κύπρος ολέ

Επικίνδυνο υλικό επικολλάται στις διαβάσεις πεζών από τα Δημόσια Έργα

Μπανανόφλουδες για μοτοσικλετιστές


"'Ακρως επικίνδυνο είναι για τους οδηγούς και ειδικότερα για τους μοτοσικλετιστές το κόκκινο μικροσκοπικό χαλίκι που επικολλάται στο οδόστρωμα εκεί όπου υπάρχουν διαβάσεις πεζών σε φώτα τροχαίας.
Το συγκεκριμένο υλικό, το οποίο είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται στους στίβους γηπέδων και οι αθλητές που το χρησιμοποιούν χρειάζονται ειδικά παπούτσια με καρφιά για να το χρησιμοποιήσουν, τοποθετείται στις διαβάσεις πεζών σε όλα τα φώτα τροχαίας έτσι ώστε να έχει διαφορετικό χρώμα από τον υπόλοιπο δρόμο και να κάνει τους οδηγούς να δίνουν περισσότερη προσοχή αντιλαμβανόμενοι ότι στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου υπάρχει διάβαση πεζών. Ωστόσο τα σκύρα από το υλικό αυτό, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες μετά την επικόλλησή τους στο οδόστρωμα, σκορπούν στο δρόμο με αποτέλεσμα να καθιστούν το οδόστρωμα ολισθηρό και κατ΄ επέκταση επικίνδυνο για τους οδηγούς αλλά κυρίως για τους μοτοσικλετιστές. Το γεγονός ότι με τη διέλευση οχημάτων από το οδόστρωμα στο οποίο έχει επικολληθεί αυτό το υλικό σκορπά στο δρόμο είναι γνωστό στους λειτουργούς του τμήματος Δημοσίων Έργων, ωστόσο εύλογο είναι το ερώτημα γιατί δεν χρησιμοποιείται άλλο υλικό όπως η μπογιά ή η τοποθέτηση του να γίνεται με κάποιο άλλο τρόπο. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται και στην Αγγλία όμως για καλλωπιστικούς σκοπούς".



Πολύ καλό το ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα το "έψαξε" λίγο με τους μοτοσυκλετιστές σαν πιο ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων που επηρρεάζεται από αυτό το γεγονός. Για να δούμε αν θα κάνουν κάτι οι αρμόδιοι, η αν απλά όταν σκοτωθεί κάποιος θα βγουν στις τηλεοράσεις για να μας πουν ότι η ταχύτητα σκοτώνει.

5 σχόλια:

  1. Πραγματικά διερωτούμαι πως περνούν αυτές τις αποφάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός αυτού, πες ότι επέρασε η απόφαση. Ωραία. Μέχρι εδώ καλά. Μετά παρουσιάζεται μια επιπλοκή. Βλέπουν ότι μπορεί να είναι σοβαρή. Μπορεί ενας μοτοσυκλετιστής ή ποδηλάτης να σκοτωθεί σήμερα, πόψε, αύριο, μεθάυριο...οπότε μόλις παρουσιάζεται αυτή η επιπλοκή, αντί να λάβουν ΑΜΕΣΩΣ μέτρα, είναι λες και πιάνει τους το γνωστό Κυπριακό-Ελληνικό-Μεσογειακό "άγια ολάν" "έλα μωρέ τώρα" "σιγά τα οά" "υπερβάλλετε όλοι" και δεν κάνουν τίποτε. Πρόσεξες τι είπε ο αρμόδιος?

    "Ο κ. Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε επίσης ότι θα δώσει οδηγίες να γίνεται καλύτερο σκούπισμα από τα συνεργεία μετά την τοποθέτησή τους έτσι ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος".

    Θέλει λέει να μειώσει τον κίνδυνο. Όχι να τον εξαλείψει! Και η ερώτηση παραμένει: τι περιμένετε όλοι εσείς οι υπεύθυνοι? Τον πρώτο νεκρό? Θα πάτε δηλαδή στην μάνα του και θα της πείτε: "εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε, σκουπίσαμε!"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδη καθε 10 λεπτα πρεπει να εχει καποιον εκει να σκουπιζει???

    ιδη απο οτι εγραφε το αρθρο υπηρξε ατυχημα με μοτοσυκλετιστη αλλα δεν καταλαβα αν εγινε κατι βαση αυτου,δηλαδη να υπαρξει νομικη συνεπεια εναντια του δημου...

    οσο για το πως περνονται οι αποφασεις,μαλλον αν φενεται ωραιο στο ματι.τωρα αν ειναι λειτουργικο η επικινδηνο, καμια συμασια δεν παιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρασα πριν λίγο από μια τέτοια διάβαση...τα χαλικάκια ήταν απλωμένα μέχρι την επόμενη διάβαση!

    Για το θέμα της νομικής αγωγής εναντίον του δήμου, είναι εφικτό και πόσο εύκολα γίνεται? Ξέρει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως εγώ μια φορά παρολίγο να την πάθω... ευτυχώς που τα είδα τζιαι ελάττωσα, αλλιώς αντί να στρίψω ήταν να πογιατίσω πιο κόκκινο τον δρόμο, να φαίνεται ακόμα καλύτερα η διάβαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή