Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Μοτοσυκλετισμός...

...δεν είναι να κρατώ την μοτόρα μεγάλου κυβισμού-ενισχυμένη-ζωγραφισμένη-μοντιφαρισμένη με κάθε είδους αηδία (που πολλές φορές είμαι σίγουρος ότι θα οδηγούσαν τους σχεδιαστές των μηχανολογικών αυτών αριστουργημάτων στην αυτοκτονία! π.χ. η αντικατάσταση αλουμινένιου ψαλιδιού με σιδερένιο σε μια 600άρα, έλεος ρε παιδιά!) όλο το βράδυ και να γυρίζω μέσα στην πόλη ακράνωτος για να δουν την φάτσα μου, ξανά και ξανά από τα ίδια σημεία της πόλης. Απλά ήθελα να διαχωρίσω εμένα (εμάς τους μοτοσυκλετιστές) με τα παιδιά αυτά.

Και όταν ένας από εμάς λοιπόν αντικρύσει έναν από αυτούς επί το έργω, τα συναισθήματα και τα ερωτήματα που προκείπτουν είναι πολλά:

-Γιατί ρε φίλε δεν φορείς κράνος? Έχεις την εντύπωση ότι εμείς που σε βλέπουμε συγκρατούμε την φάτσα σου? Έχεις την εντύπωση ότι, αν σε δω να περνάς 10 φορές μέσα σε ένα βράδυ από το ίδιο σημείο, την επόμενη μέρα θα θυμάμαι την φάτσα σου? Η μήπως έχεις την εντύπωση ότι θα κτυπήσεις γκόμενα ενώ οδηγάς (θα πεταχτεί η γκόμενα πάνω στην μηχανή και θα σου πει "πάρε με βόλτα όμορφε και κακέ - το κακός από το bad ass που λέμε - μοτορτζιή μου"???). Εγώ σου προτείνω κάτι άλλο άμα θέλεις να ξεχωρίσεις. Αφού δίνεις ενα καρατέλλο χρήματα για την μηχανή σου, πήγαινε πάρε ένα ακριβό-ξεχωριστό κράνος που θα το έχεις μόνο εσύ σε όλη την Κύπρο και φόρα αυτό. Πάλι θα ξεχωρίζεις, θα είσαι ασφαλής, οι πιθανότητες να θυμόμαστε το κράνος απ'ότι την φάτσα σου την επόμενη μέρα είναι πολύ μεγαλύτερες πίστεψε με, ενώ η γκόμενα θα έχει τον χρόνο να σε προσεγγίσει όταν σταματήσεις και το βγάλεις. Αν δεν λογαριάζεις να σταματήσεις, έχε υπόψιν σου ότι με η χωρίς κράνος, οι γκόμενες ΘΑ ΣΕ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ. Ακόμα και να αρέσεις σε κάποια, τι πρόκειται να γίνει? ΤΙΠΟΤΕ.

-Γιατί "της πατάς" σε δρόμο με 100 άτομα να περπατούν, οι μισοί μεθυσμένοι? Γιατί κάνεις σούζες και άλλες μ@λ@κίες σε έναν τέτοιο δρόμο? Για να σε δούμε? Ξέρεις όμως πως φαίνεσαι σε εμάς τους μοτοσυκλετιστές αλλά και σε άλλους περαστικούς? Έχεις ιδέα? Ρώτησες κανέναν? Ακόμα και αν εντυπωσιάσεις με τις ικανότητες σου, αυτοί που θα σου πουν μπράβο είναι 1 στους 10 και αν. Οι υπόλοιποι φίλε μου θα σε βρίσουν επειδή επέλεξες εναν δημόσιο δρόμο γεμάτο κόσμο να κάνεις το σόου σου ρισκάροντας την ζωή των άλλων και θα πούν ότι είσαι ηλίθιος. Ναι, αυτό θα πουν. Αν δεν με πιστεύεις, την επόμενη φορά που θα κάνεις το σόου σου, βάλε έναν φίλο σου ανάμεσα στον κόσμο να ακούσει αντιδράσεις. Προσωπικά καταλαβαίνω γιατί γουστάρεις να κάνεις σούζες, πατήματα, μπατηλίκια κλπ. Και ναι, λέω να συνεχίσεις να τα κάνεις αφού γουστάρεις! ΑΛΛΑ όχι σε δρόμο με κόσμο! Πήγαινε σε ένα άδειο δρόμο με τους φίλους σου, σιγουρέψου ότι δεν περνάν άλλα οχήματα και κάντο. Ακόμα καλύτερα, κάλεσε και κόσμο να σας δει. Κανένα πρόβλημα, φτάνει να είναι σε ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και όχι στην μακαρίου ή στον εναέριο! Εδώ φταίει και η πολιτεία που δεν προσφέρει μιαν εναλλακτική λύση: μια πίστα, έναν δρόμο ελεγχόμενο, κάτι τελοσπάντων για να εξασκεί τις ικανότητες της η μοτοσυκλετιστική νεολαία.

- Γιατί ρε φίλε, αφού είσαι λάτρης της μοτοσυκλέτας, δεν έτυχε να σε συναντήσω ποτέ σε κάποια ορεινή διαδρομή, σε κάποιο ταξίδι, κάπου τελοσπάντων εκτός πόλης? Τελικά η χρήση που κάνεις στο όχημα σου ποιά είναι? Να ξέρεις πάντως ότι την κακή εικόνα που προβάλεις στον κόσμο την πληρώνουμε όλοι οι μοτοσυκλετιστές!

Κάτι άλλο που ξέχασα...?





5 σχόλια:

  1. ο συγκερκιμένος τύπος το πιο πιθανό να μην πήγαινε καν στη πιστα και αν υπήρχε μια :P Νομίζω είναι αρκετοί οι οποιοι έχουν τι μοτοσικλέτα για τους λάθος λόγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάμαι κάτι αντίστοιχο με αυτοκίνητο όταν eiμασταν μιρκoi. Συγκεκριμένα θυμάμαι μια νύχτα όταν ένας βλάκας ήθελε να δειχτεί με το BMW του παπα του και έκαμνε μαλακίες στον εναέριο. Σε μια φάση κόπηκε το τιμόνι (η κάτι τέτοιο) και χτύπησε σε 2 παρκαρισμένα αυτοκίνητα διπλα στο πεζοδρόμιο. Πίσω από τα αυτοκίνητα καθόταν κόσμος αλλα ευτυχώς κανένας δεν χτύπησε. Φυσικά δεν περιγράφεται το ξύλο που έφαγε ο τύπος του BMW...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω το κλειδί σε τέτοιες συμπεριφορές είναι οι γκόμενες. Όλοι αυτοί δείχνονται με σκοπό να βρουν γκόμενες. Όσο υπάρχουν χαζές που "πέφτουν" με τέτοιου είδους κόλπα, τόσο θα υπάρχουν και ανεγκέφαλοι που θα τα κάνουν. Αν από την άλλη καταλάβουν ότι με τέτοιες πράξεις το μόνο που κάνουν είναι να φαίνονται βλάκες οπότε και οι γκόμενες να μην τους δίνουν σημασία, τότε θα σταματήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και δυστυχώς αυτοί οι ηλίθιοι θα αφήσουν και απογόνους και η βλακεία θα εξαπλωθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή