Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

http://www.acem.eu/PPE/html/GR_eSUM_ppe.pdf

4 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ καλό! Πρώτη φορά βλέπω μελέτη που να δείχνει καθαρά το πόσο προστατεύει το κάθε κομμάτι εξοπλισμού τον αναβάτη! Προτείνω να διαδωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έπρεπε μαζί με το πρόστιμο (η αντί προστιμου) να υποχρεώνουν τους ακρανοτους κτλ να παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα με τέτοιες πληροφορίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ! Και να είναι και Σάββατο απόγευμα ή Κυριακή πρωί ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας κάνουμε μια μικρή περίληψη της μελέτης για να βγάλουμε το ζουμί.

    Καταρχήν στην κατηγορία των βαραίων ειδών προστασίας όπως λέει που είναι τα κέβλαρ και τα δέρματα, μπορούμε να εντάξουμε και την cordura, ενα υλικό πάρα πολύ ανθεκτικό, και αναλόγως με το είδος του μπουφάν (καλοκαιρινό-χειμερινό) μπορεί να είναι διάτρητη ή αδιάβροχη. Η cordura χρησιμοποιείται παντού, βασικά οτιδήποτε αγοράσετε και δεν είναι δερμάτινο, μάλλον θα είναι cordura και συστήνεται για παντού εκτός μέσα σε πίστες.

    Λοιπόν, φορώντας ένα μοτοσυκλετιστικό μπουφάν από cordura ή δέρμα, έχουμε 92% προστασία. Φορώντας ένα παντελόνι από cordura ή δέρμα, έχουμς 96% προστασία, ενώ φορώντας μπότες μοτοσυκλετιστικές και γάντια μοτοσυκλετιστικά, η προστασία μας ανεβαίνει στο 93% και 95% αντίστοιχα

    Δεδομένου τώρα ότι ο εξοπλισμός από cordura είναι αρκετά φτηνός (πιο φτηνός από τα δέρματα), αλλά και το ότι οι εταιρείες πλέον σχεδιάζουν μοτοσυκλετιστικά ρούχα για όλα τα γούστα, από τον κλασσικό "αλήτη" μηχανόβιο με τα μάυρα δερμάτινα μέχρι τον πιο trendy αναβάτη), δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γιατί κάποιος να μην φορεί τα προβλεπόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή