Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Παρασκευή βράδυ...

...και με μια βόλτα στην τουριστική περιοχή Λεμεσού είδαμε παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε επικύνδυνες στροφές με διπλή κίτρινη γραμμή, άλλα ήταν διπλοπαρκαρισμένα μέσα στην μέση του δρόμου κανονικότατα, ακράνωτοι να σουζάρουν και να μ@λ@κίζονται με τις μηχανές τους και κάμποσα περιπολικά με τους φάρους αναμμένους (χωρίς όμως τις σειρήνες) να κάνουν περιπολία μέσα στην απάθεια, χωρίς να κάνουν ούτε παρατήρηση σε κανέναν. Είδαμε δηλαδή την πλήρη απαξίωση της αστυνομίας και του νόμου. Τι κάνετε περιπολίες ρε παιδιά άμα είναι να περνάτε δίπλα από όλους αυτούς και να μην κάνετε τίποτε? Πραγματικά, "διπλώστε τα" που λέμε στην κυπριακή και πάμε να πιούμε καμιά μπυρούδαν ούλλοι μαζί! Έλεος!

Και για να προλάβω κανέναν που μπορεί να πει ότι τα περιπολικά που είδαμε μπορεί να είχαν άλλη δουλειά από το να γράφουν παρκαρισμένα και ακράνωτους, θα πω ότι ναι, μπορεί να είχαν άλλη δουλεια ΑΛΛΑ από την στιγμή που κάποιος είναι επικύνδυνος για την δημόσια ασφάλεια και είσαι αστυνομικός, τότε είτε κάνεις κάτι εσύ, είτε καλείς κάποιον συνάδελφο σου υπεύθυνο να αναλάβει.

Στο τέλος της ημέρας, εμένα με ενοχλεί όχι μόνο το ότι η αστυνομία δεν κάνει τίποτε, αλλά και το ότι μετά από θανατηφόρα δυστυχήματα βγαίνουν οι εκπρόσωποι τις αστυνομίας και δηλώνουν συγκλονισμένοι και ότι θα πάρουν μέτρα λέει εναντίον τους αλκοόλ, της ταχύτητας κλπ κλπ. Κύριοι ΔΕΝ μας πείθετε. Όταν προσπαθείς να πιάσεις τον μεθυσμένο, αλλά ταυτόχρονα αφήνεις κάποιον άλλον να παρκάρει στην στροφή σε σημείο όπου ακόμα και ένας νηφάλιος θα μπορούσε να καρφωθεί πάνω του, όταν αφήνεις τον κάθε βλάκα να αποτελεί κίνδυνο με την μηχανή του ή το αυτοκίνητο του, την στιγμή μάλιστα που τα περιπολικά σου κινούνται δίπλα του, τότε είναι αστείο να δηλώνεις ότι κάνεις τα πάντα για την προστασία του πολίτη. Είτε μας κοροιδεύετε, είτε πραγματικά έχετε κάποια στελέχη εντελώς ανίκανα, ανεκπαίδευτα και ανεγκέφαλα. Πραγματικά δεν θέλω να απαξιώσω τα πάντα, το έργο της αστυνομίας σε έναν τόπο που ο μέσος πολίτης νομίζει ότι όλα του ανήκουν είναι πράγματι τεράστιο, σχεδόν εξωπραγματικό, αλλά το συγκεκριμένο βράδυ η κατάσταση ήταν αυτή που περιγράφουμε ΑΚΡΙΒΩΣ, δηλαδή τραγική.

2 σχόλια:

  1. προσωπικά διερωτούμαι αν οι αστυνομικοί αγνοούν τις παραβάσεις απλά για να έχουν τη κκελλέ τους ήσυχη, ή αν τους διατάσσουν να πράττουν με αυτό το τρόπο. ποιος περιπαίζει ποιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω σε έτσι φάση ούτε οι δημοσιογράφοι εν κάμνουν καλά τη δουλειά τους. Δαμέ που έπρεπε να καταγγέλλουν έτσι καταστάσεις εκ μέρους των πολιτών κάθονται τζια απλά περιμένουν να γινεί κάποιο κακό τζια να το αναφέρουν, χωρίς καμιά κριτική ανάλυση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή