Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Μαύρη επέτειος για όλους

Την δευτέρα, την προηγούμενη της "μαύρης" επετείου της εισβολής, ήμουν ποτζί στα κατεχόμενα για ένα δικοινοτικό πρόγραμμα διδασκαλίας τέχνης που λαμβάνω μέρος.  Την ώρα που εκάμαμεν διάλειμμα για να φάμεν την πίτσα μας που μας εκεράσαν οι Τουρκοκύπριοι που μας εφιλοξενούσαν, ένας από εμάς, κύριος γύρω στα 50-55, ερώτησε στα αγγλικά:  αύριο εννα πάτε να στην "γιορτή";
οι Τουρκοκύπριοι που ήταν μαζί μας επαραξενευτήκαν που την ερώτηση τζια μάλλον κάπως επροσβληθήκαν.
"εμείς εν γιορτάζουμε, εν ΤΖΙΝΟΙ που γιορτάζουν",..."ένεν σωστό που κάποιον που θέλει επανένωση του νησιού να γιορτάζει..."
Μέτα ο Τουρκοκύπριος δάσκαλος είπε μου ακόμα ότι τούτα κάμνουν τα οι Τούρκοι για να ενισχύσουν το αίσθημα του εθνικισμού και να φανατίσουν τον κόσμο.
Εγώ πρώτη φορά ένιωσα πραγματικά τελικά το πως ζούσιν τούτοι οι άνθρωποι, με τη συνεχή πίεση των Τούρκων που πάνω τους!
Έτσι τζια για να έσιετε μιαν εικόνα που το πρόγραμμα, οι Τουρκοκύπριοι εν γύρω στα 10 άτομα, ενώ οι Ελληνοκύπριοι είμαστε μόνο 5.
Τα σχόλια δικά σας.

1 σχόλιο:

  1. !!! Εκείνο το "ΤΖΙΝΟΙ" ακούστηκε ωραίο!

    Πάντως τα ΜΜΕ κάνουν κανονική πλύση εγγεφάλου. Εκείνο που πρέπει να μάθουμε εμείς είναι να αμφισβητούμε. Όλα τα δελτία προχθές και οι εφημερίδες μιλούσαν για την παρέλαση και την γιορτή που κάνουν οι απέναντι, κανένας όμως δεν φρόντισε να διαχωρίσει τους Τούρκους από τους Τουρκοκύπριους, ή έστω να αναφέρει ότι κάποιοι Τουρκοκύπριοι δεν συμμετέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή